Няма нищо скрито за изграждането на седми и осми блок на

...
Няма нищо скрито за изграждането на седми и осми блок на
Коментари Харесай

Денков: Няма нищо скрито за изграждането на седми и осми блок на АЕЦ Козлодуй

Няма нищо скрито за построяването на седми и осми блок на АЕЦ " Козлодуй ". Това съобщи на брифинг министър председателят Николай Денков във връзка днешното решение на Министерския съвет, с което стартира реализацията на строителството на седми и осми блок на АЕЦ " Козлодуй ".

Денков разяснява изявлението на президента Румен Радев, съгласно който опциите за това не са задоволително добре проучени, а " АЕЦ ще се построява като автомагистралите – на мрачно ". 

" Какво " на мрачно "  има в решение на Народното събрание, взето през месец януари 2023 година? Какво " на мрачно "  има в решението на Министерския съвет, което взехме през днешния ден? То е налично. Няма нищо, което да е прикрито във връзка с договорите, които бяха обществено подписани с " Уестингхаус "  и с компаниите, които могат да вземат участие в строителството. Това е някаква пропагандна хватка, която няма нищо общо с истината. По създание стартира процесът, с който се структурира и финансира компанията, която ще реализира строителството на седми блок на АЕЦ " Козлодуй ". Индикативният период е до 2033 година, само че това са много съществени вложения, старания и средства, тъй че действителната работа стартира с това решение. За бъдещия осми блок на нуклеарната електроцентрала е належащо да се направи оценка на въздействието върху околната среда. С това решение ние започваме процеса ", сподели Николай Денков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР